Hallituksen esitys laiksi yksinyrittäjien työttömyysturvaoikeuden turvaamisesta

Hallitus on tänään antanut esityksen laiksi, jolla turvattaisiin yksinyrittäjien työttömyysturvaoikeus koronavirusepidemian aikana. Laki ei ole vielä voimassa, mutta se on tarkoitettu tulevan voimaan nopealla aikataululla. Tässä lyhyesti hallituksen esityksen sisältö:

• Työmarkkinatukea voitaisiin maksaa päätoimisesti yrittäjänä työllistyneelle henkilölle, jonka päätoiminen työskentely yrityksessä katsottaisiin päättyneen ja päättymisen syynä olisi hyvin laajalle levinnyt vakava tartuntatauti (eli koronavirus).
  • Lisäksi henkilön päätoimisen työskentelyn voitaisiin tietyin edellytyksin katsoa päättyneen, jos yritystoiminnasta saatava tulo on vähentynyt, ja tulon vähentyminen johtuisi hyvin laajalle levinneestä vakavasta tartuntataudista (eli koronaviruksesta).
  • Henkilön päätoiminen työskentely voitaisiin näissä tilanteissa katsoa päättyneeksi, vaikka yritystoimintaa ei lopetettaisi.

Hallituksen esitys