Yksinyrittäjille 2 000 euron toimintatuki koronavirustilanteessa Julkaistu 31.3.2020

Työ- ja elinkeinoministeriö myöntää yksinyrittäjille koronatilanteen vuoksi 2 000 euron toimintatuen. Tuen hakeminen tapahtuu yrityksen sijaintikunnassa. Jokainen kunta tiedottaa oman hakupalvelunsa avautumisesta, joten kannattaa seurata aktiivisesti oman kunnan sivuja.

Tukea voi hakea yksin taloudellista toimintaa harjoittava Suomessa toimiva päätoiminen yrittäjä, riippumatta toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta. Yksinyrittäjäksi määritellään yrittäjä tai ammatinharjoittaja, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa, mukaan lukien freelanceryrittäjät.

Avustuksen myöntämisen ehtona on yksinyrittäjän osoittama merkittävä heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon alenema koronaviruksen takia 31.12.2019 jälkeen. Tuki on harkinnanvarainen. Tukea ei voi myöntää, jos yritys on ollut taloudellisissa vaikeuksissa ennen koronakriisiä tai jos yrityksellä on verovelkoja.

[Yksinyrittäjille 2 000 euron toimintatuki koronavirustilanteessa – haku avautuu mahdollisimman pian]()

Maksutonta neuvontaa talousvaikeuksissa oleville yrittäjille

Työ- ja elinkeinoministeriössä valmistellaan parhaillaan yrittäjien työttömyysturvaoikeuden helpottamista määräajaksi koronan aiheuttaman yritystoiminnan vähentymisen/tulojen vuoksi.

Veroilmoituksen jättöaika on käsillä!

Oman määräpäiväsi näet omavero.fi-palvelusta tai saamastasi veroilmoituslomakkeesta. Muistathan, että yritystoiminnan veroilmoitus on annettava myös tilanteessa, jossa toimintaa ei ole ollut. Muista tarkistaa, myös oma henkilökohtainen veroilmoituksesi.