Yrittäjän koronatuen hakeminen on käynnistymässä

Yksinyrittäjien koronatuen hakeminen on käynnistymässä. Kuntien hakupalvelut aukeavat eri aikoihin, joten kannattaa tarkkailla aktiivisesti yrityksesi kotikunnan sivuja.

Yksinyrittäjän koronatuen määrä on 2 000 euroa ja se on tarkoitettu kattamaan yrittäjätoiminnan kustannuksia.

Tuen saamisen edellytykset:

• yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen.
  • toiminta on ollut kannattavaa ennen po. päivämäärää.
  • taloudellinen tilanne on heikentynyt. Taloudellisen tilanteen heikentymisen osoittaa muun muassa se, että yrityksen liikevaihto on laskenut vähintään 30 prosenttia verrattuna edelliseen 12 kuukauden jaksoon.

Avustusta voi hakea 30.9.2020 saakka.

Yrittäjän työttömyysturva

Huomaathan, että tukea voi hakea rinnakkain yrittäjän laajennetun työttömyysturvan kanssa. Mikäli tukea käytetään yrityksen kiinteisiin kuluihin, ei se vaikuta työmarkkinatuen määrään.

Yrittäjille myönnettävän laajennetun työttömyysturvan (työmarkkinatuen) saamisen ehtona on, että

• päätoiminen työ yrittäjänä on päättynyt koronan vuoksi tai
  • yrittäjätulo on epidemian takia vähemmän kuin 1 089,67 euroa kuukaudessa. Yritystoimintaa ei siis tarvitse lopettaa.

Tuen saamisen edellytys on lisäksi, että olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon.

Nämä väliaikaiset ehdot yrittäjän työttömyysturvassa ovat voimassa 30.6.2020 asti.

Olemme ProSoolo-palvelussa sinua varten. Tavoitat meidän ProSoolo-chatissa tai sähköpostilla osoitteessa [email protected].