logo

Yrittäjän vinkkiblogi

Minustako yrittäjä?

Kyteekö mielessäsi haave yrittäjyydestä? Haave työskentelystä oman unelman eteen ja oman ajan herruudesta ovat useimpien yrittäjyyttä pohtivien mielessä. Kolikon toisella puolella saattaa kuitenkin olla epäilys riittämättömyydestä. Onko minusta siihen? Uskallanko ottaa loikan? Koska on oikea hetki? Lue Sanna Variksen blogi kokonaisuudessaan.
ProSoolo yksinyrittäjän verkostoituminen

Yksinyrittäjän verkostoituminen

Verkostoituminen on tätä päivää. Teemme sitä joko tiedostaen tai tiedostamatta. Sosiaalinen media on rakentanut ympärillemme aivan uuden verkoston, johon kuulumme enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Tarja Ranto listaa seitsemän vinkkiä verkostoitumiseen.
Kevytyrittäjyyttä kannattaa harkita, jos on hyvä idea ja aikaa toteutukselle

Kevytyrittäjyys sivutoimisuuden vaihtoehtona

Oletko yrittäjäainesta? Pohditko liikeideasi kannattavuutta, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta saada tai ottaa vapaata päätoimisesta työstäsi? Yritystoiminnan kouluttaja Sanna Varis pohtii yrittäjyyden saloja kevytyrittäjyyden tai sivutoimisen yrittäjyyden kautta.
Nainen kirjoittaa muistiinpanoja tietokoneen ääressä.

Uuden yrityksen 8 surmanluotia

Yritystoiminnan aloittamiseen liittyy paljon tehtävää ja uusia asioita. Yritystoiminnan kouluttaja Sanna Varis listasi pilke silmäkulmassa kahdeksan surmanluotia, jotka uuden yrityksen olisi syytä väistää alusta alkaen.
Hyvän, toimivan ja menestyvän yrityksen perustaminen alkaa siitä, että yritysidea jalostetaan toimivaksi liikeideaksi ja edelleen liiketoimintatoimintasuunnitelmaksi kannattavuuslaskelmineen.

Liikeidea – helppo nakki?

Yrityksen perustaminen alkaa siitä, että yritysidea jalostetaan toimivaksi liikeideaksi ja edelleen liiketoimintatoimintasuunnitelmaksi kannattavuuslaskelmineen. Katso neljä kysymystä, joihin liikeidean tulisi vastata.
Kuvassa yrittäjä tekee sosiaalisen median suunnitelmaa.

Yksinyrittäjänä sometien alkuun

Tuntuuko joskus siltä, että toiset yritykset ja organisaatiot ovat esillä aktiivisesti kaikissa mahdollisissa sosiaalisen median kanavissa? Ota haltuun viisi kohtaa sometien alkuun.
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Vision, suunnittelun ja priorisoinnin merkitys

Yrittäjän arjesta saattaa herkästi tulla ”tulipalojen sammuttamista”. Tärkeiden toimenpiteiden suunnittelulle ja eteenpäin viemiselle ei ole varattu riittävästi aikaa. Lue Suvi Peltokankaan ja Maiju Tuomaalan blogi.
 Yrittäjyys ei ole ammatti, se on elämäntapa. Kuten monet asian ilmaisevat, yrittäjyys on rakkaudesta lajiin.

Yrittäjän arki – tunnetta ja fiilistä

Onko sinulla ollut päiviä, jolloin fiilistelet omaa ajankäyttöäsi ja arkeasi? Voisitko tehdä asioita toisin, mutta tarvitset siihen vielä uskallusta ja kipinää? Lue yritystoiminnan kouluttaja Tarja Ranton blogi.
Yrittäjän vinkkiblogi

Ole aktiivinen, kehitä itseäsi, verkostoidu, osallistu, auta!

Toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja unelmani työllistämällä itseni töillä, joiden tekemisestä nautin! Lue Elina Lintulan blogi.
Hyvä tilitoimisto on tärkeä.

Yrittäjän tärkeät yhteistyökumppanit

Liian usein yhteistyön laajuus tilitoimiston kanssa jää pienemmäksi kuin mitä se pitäisi olla. Lue Suvi Peltokankaan blogi.